Bij een lening voor tweedehands auto zijn er als consument verschillende mogelijkheden. Uiteraard zijn de mogelijkheden afhankelijk van de hoogte van de lening.

Indien je nog slechts enkele honderden euro’s tot duizend euro mist, kun je kiezen voor een minilening. Heb je meer nodig dan maximaal €750,00 voor de financiering? Dan zijn een doorlopend krediet en persoonlijke lening een goede mogelijkheid.

Autolening tweedehands auto 768x120

Minilening

Door aanvraag van een minilening heb je in korte tijd de beschikking over enkele honderden euro’s. De aanvraag kan online en het bedrag staat veelal in korte tijd op de rekening. Nadeel van de minilening is echter dat een minilening gepaard gaat met een hoog rentepercentage, hoge boete bij niet-aflossen en snelle aflossing. Het is dan ook zeker niet de goedkoopste oplossing voor een gedeeltelijke of totale financiering van een tweedehands auto.

Autolening Image Banner 768 x 120

Doorlopend krediet

Een veel goedkopere oplossing, en tevens een oplossing met meer financiële mogelijkheden, is een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is een flexibele vorm van lenen. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om boetevrij af te lossen en dat de rente fluctueert met de marktrente. Tevens betaal je alleen rente over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Daarnaast kun je eerder afgelost krediet, wederom opnemen. Stel je sluit een doorlopend krediet af met een maximaal krediet van 10.000 euro. Je kunt dan tot 10.000 euro opnemen. Totdat je niets hebt opgenomen betaal je geen rente over dit bedrag.

DCC BENL AVRIL 2016-MYLINE-MESUALITY-NL-840x150

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening is het, in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet, niet mogelijk tussentijds boetevrij af te lossen. Een persoonlijke lening kenmerkt zich daarnaast met een vaste looptijd, rente en maandlasten. De maandlasten zijn maandelijks terugkerende lasten die bestaat uit de rente en aflossing. Dit staat dus vanaf dag één na afsluiten van de lening voor tweedehands auto vast. Bij een doorlopend krediet kan dit maandelijks verschillen door onder meer het fluctuerende rentepercentage.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Vergelijken lening voor tweedehands auto

Indien je een lening voor tweedehands auto wilt afsluiten is het belangrijk de leningsvormen en aanbieders met elkaar te vergelijken. Het rentepercentage, maximaal te lenen bedrag en looptijd is afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren worden bij vrijwel iedere kredietverstrekker anders gewogen. Daarnaast verschillen ook de rentepercentages per kredietverstrekker sterk.

Bij het aangaan van een lening voor tweedehands auto is het verstandig meerdere offertes aan te vragen. Door de offertes vervolgens met elkaar te vergelijken, krijg je inzicht in de meest goedkope en geschikte manier van financieren.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be