Doorgaans is het niet ingewikkeld een lening aan te vragen, maar dat neemt niet weg dat het van belang is dat u een aantal zaken in het oog houdt. Allereerst doet u er zeer verstandig aan dat u verschillende leningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijkt, door meerdere offertes aan te vragen voor een geld lening.

U kunt namelijk geld leningen tegenkomen die een zeer aantrekkelijke rentepercentage hebben, maar daartegenover staan mogelijk minder gunstige voorwaarden. Anderzijds kunnen leningen met een hoog rentepercentage juist gunstige voorwaarden hebben. Afhankelijk van uw eigen situatie kan worden bekeken wat voor u de meest gunstige lening is.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

Vergelijken van leningen

U krijgt een uiterst compleet beeld van verschillende leningen wanneer u bij de verschillende kredietverstrekkers offertes voor leningen aanvraagt. In de offertes staan de voorwaarden en de regels omtrent de leningen vermeld. U kunt op die manier vergelijken wat de verschillende rentepercentages zijn en hoe lang de looptijden van de leningen zijn. Ook kunt u zien hoe u het te lenen bedrag dient af te lossen. Meerdere offertes bieden u zodoende een goed inzicht op de verschillende eisen en mogelijkheden van verschillende kredietverstrekkers. U gaat dan bij de aanvraag van een lening goed beslagen ten ijs.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90

Lening aanvragen

Wanneer u de verschillende offertes met elkaar hebt vergeleken en een afweging hebt gemaakt, kunt u de lening aanvragen waarvan u vermoedt dat die de meest gunstige voor u is. In de meeste gevallen is het mogelijk om online een lening aan te vragen, maar uiteraard kunt u ook het formulier in vullen dat met de offerte is meegeleverd. Het is bij de aanvraag van de meeste leningen ook van belang om eveneens een aantal aanvullende gegevens mee te sturen. De kredietverstrekker vindt het namelijk belangrijk om inzicht te hebben in een aantal belangrijke gegevens.

DCC BENL AUGUST 2016 MYLINE FLEXIBILITE NL 840x150

Belangrijke gegevens

Vaak wordt gevraagd om een recente loonstrook, een recent bankafschrift dat is voorzien van een rekeningnummer en een kopie van uw legitimatiebewijs. Als u deze zaken meestuurt en de gegevens zijn toereikend voor het aanvragen van de lening, mag u verwachten dat de kredietverstrekker akkoord gaat met het verstrekken van de lening. Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat uw kredietwaardigheid in orde is. De kredietverstrekker zal zodoende ook inlichtingen opvragen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) om te controleren of alles in orde is. Wanneer dit is gebeurd, wordt de aanvraag van de lening vrijwel zeker ingewilligd.

BENL Image Banner 728 x 90 PAT

Beoordeling van het CKP

Het bestand van de Centrale voor kredieten aan particulieren (CKP) registreert informatie over alle contracten inzake consumentenkredieten. Mensen die een problematische betalingsgeschiedenis hebben aangaande deze zaken krijgen bij het CKP een negatieve beoordeling en dit kan gevolgen hebben voor de beslissingen van kredietverstrekkers. Indien u positief geregistreerd staat bij het CKP kunt u doorgaans rekenen op een goedkeuring van de kredietverstrekker aangaande het verstrekken van de lening die u hebt aangevraagd. Wanneer de lening definitief is aangevraagd, kunt een positieve bevestiging van de kredietverstrekker verwachten. In de bevestiging treft u een nauwgezetter uitleg over uw aangevraagde lening aan.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be