U bent vast wel bekend met de groene lening en waar deze voor dient. Het is een lening die u afsluit om duurzame verbouwingen of aanpassingen te doen aan uw woning. Zo kan u bijvoorbeeld uw woning isoleren of zonnepanelen plaatsen. Voor groene leningen zijn meerdere redenen te bedenken om deze af te sluiten.

Redenen voor het afsluiten van de groene lening

Eerlijk is eerlijk: Een verbouwing kost geld. Als u uw woning isoleert, dan bent u daar veel geld aan kwijt. Het afsluiten van een groene lening heeft als voordeel dat u bij de bank vaak leent tegen een veel gunstiger rentevoet. Dat is een belangrijke reden om te kiezen voor een duurzame lening. Het is zelfs zo dat van alle consumptieve kredieten voor de groene lening de allerlaagste rentevoet geldt. En natuurlijk verdient u de kosten voor het nemen van energiebesparende en/of isolerende maatregelen automatisch terug.Vergelijk banken op zoek naar de hoogste korting

Sluit zeker niet bij de eerste de beste bank een groen krediet af. Het loont de moeite om meerdere groene leningen te vergelijken bij meerdere aanbieders. Zo ontdekt u welke bank de hoogste korting biedt. De overheid heeft de subsidiering op kredieten voor milieuvriendelijke aanpassingen en verbouwingen stopgezet. Wel is het zo dat aanbieders van deze leningen nog steeds dezelfde regels grotendeels volgen.

Groen krediet lijkt op verbouwingslening

Kiest u voor een groen krediet voor een duurzame verbouwing? Een dergelijk krediet is in feite hetzelfde als een andere leentype namelijk de verbouwingslening. Toch is er een belangrijk verschil tussen beide leensoorten. Zo is de groene lening bij uitstek geschikt voor ecologische en milieuvriendelijke leendoelen.

Waarvoor groene lening afsluiten?U kunt deze lening afsluiten voor allerlei soorten duurzame verbouwingen. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen zodat u uw eigen energie opwekt. Of laat een warmwaterpomp plaatsen. Natuurlijk begint u allereerst met het isoleren van uw woning. Want daar is direct veel winst te behalen. Ook kan u met deze leningen een groen dak realiseren of een hogere rendement beglazing plaatsen.