De retailbanken in België mogen hun borst natmaken. Want met de komst van een nieuwe online woonlening wil de Keytrade Bank het voor consumenten gemakkelijker maken om een woonlening af te sluiten. Ook kunnen ze bij deze internetbank geld besparen.

Internetbank Keytrade Bank lanceert KeyHome

Vandaag lanceerde Keytrade Bank een 100% digitale woonlening. De internetbank wil met de lancering van deze online woonlening een belangrijke laatste stap zetten naar een full service bank. U kun volledig online dit krediet aanvragen. Het proces verloopt ook tevens geheel digitaal. De klant bespaart hiermee niet alleen veel tijd en geld, maar het scheelt ook heel wat kopzorgen, aldus Keytrade Bank.

Product is gemakkelijker te begrijpen

De internetbank gaat verder: Ondanks dat de beoordeling van de risico’s en het vaststellen van de rentevoet van woonleningen relatief eenvoudig te bepalen is, maken de banken in België het proces veel te moeilijk. Dat kan volgens CEO Thierry Ternier veel eenvoudiger. Zo ontvangen klanten die een woonkrediet bij deze internetbank aanvragen meteen de beste rente aanbieding. Dat gebeurt op basis van de persoonlijke en financiële situatie van de klant. Het krediet kan vrijwel direct afgesloten worden.Traditionele banken moeten oppassen

Keytrade bank biedt woonleningen aan met een lange looptijd tegen zeer lage rentetarieven. Zo betaalt u voor een krediet met een looptijd van 20 jaar 1.97 % rente. Bij 25 jaar betaalt u 2.04 % rente. Als u aan bepaalde voorwaarden kan voldoen, dan kan de rente mogelijk nog verder omlaag. Als u bijvoorbeeld een gedeelte van de aankoop van uw woning zelf bekostigt, dan zakt de rente op het hypothecair krediet bij een looptijd van 20 jaar naar 1.65 %.