Steeds vaker ontvangen we berichten in onze inbox waar we een link aantreffen om een zeer aantrekkelijke lening af te sluiten. Er wordt niet gekeken naar registraties, inkomen of andere zaken. Het klinkt allemaal zo mooi.

Tegenwoordig is het zo, dat onze inbox er mee wordt overspoeld. Zelfs een goede spam beschermer helpt ons hier niet tegen. Het is natuurlijk belangrijk om hier geen gebruik van te maken.

Leen bij een betrouwbare geldverstrekker:
.BENL - MyLine - 728x90

Waar maken ze precies misbruik van?

Er worden je gouden bergen beloofd. Ze doen dit om uiteindelijk je identiteitsgegevens te krijgen. Het is belangrijk om te voorkomen, dat de partijen achter deze berichten jouw gegevens krijgen. Ze zullen namelijk misbruik gaan maken van jouw identiteitsgegevens. Ze zullen er mogelijk wel een lening mee afsluiten. Het geld zal echter nooit op jouw bankrekening komen.

Hoe komt het dat dit mogelijk is?

Wanneer het om cyber criminaliteit gaat is het nog steeds zeer moeilijk voor de politie om hier wat tegen te doen. Ze lopen hier vaak achter de feiten aan. Het is een nieuwe criminaliteit welke nog steeds moeilijk te bestrijden is. Zeker wanneer het gaat om partijen welke vanuit het buitenland actief zijn. Op dit moment is preventie het belangrijkste wapen tegen deze vorm van criminaliteit. Denk maar aan de grote fishing campagnes door de banken. Het is voor hun niet mogelijk om hier tegen te adverteren, maar het is wel zo dat in vele consumenten programma’s men hier op attent wordt gemaakt.

Beter voorkomen dan genezen

Het is beter om te voorkomen dan om te genezen. Het is een spreekwoord, wat veel gebruikt wordt. Zeker wanneer er iets vervelends gebeurt. Het is belangrijk om rationeel te blijven denken om pas daarna een beslissing te nemen. Wanneer een aanbieding te goed om waar te zijn klinkt, dan is dit vaak ook zo.

Waarom gaat het dan toch mis?

Het gaat vaak mis bij mensen welke te goed van vertrouwen zijn. Ook gaat het vaak mis bij mensen welke zo in de knel zitten en geen kant meer op kunnen. Ze proberen daadwerkelijk alles om uit de problemen te komen. Het beste is het natuurlijk om ook dan even goed na te denken om pas daarna een beslissing te nemen. We weten allemaal wat er eigenlijk wel en niet kan. Wanneer de banken een rente van tien procent bieden dan kan geen andere partij hier gebruik maken van een rente van twee procent. Houd hier goed rekening mee.

De oplossing?

Controleer altijd of de geldverstrekker beschikt over de juiste vergunningen. Doe dit nog voordat je zelf ook maar een enkel papier inzend. Het is belangrijk om eerst alle zaken goed te controleren om pas daarna over te gaan tot het inzenden van papieren en gegevens. Je wilt immers voorkomen, dat het daadwerkelijk misbruikt wordt. Het is goed om te zorgen voor een goede controle. Twijfel je hierna alsnog dan kun je het beste met de autoriteiten contact opnemen om te controleren hoe legitiem alles is.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be