Ben jij er ook over na aan het denken om een persoonlijke lening af te sluiten? Maar weet je niet goed wat dit inhoudt? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Een persoonlijke lening is hetzelfde als een lening op afbetaling. Kort gezegd is een persoonlijke lening niet meer dan een bedrag dat je van de bank krijgt dat je vrij kunt besteden en die je binnen een bepaalde termijn moet terug betalen plus extra rente.

De kenmerken van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kenmerkt zich door het geringe bedrag dat wordt geleend voor een niet gespecificeerd doel. Je hoeft van tevoren dus niet aan te geven waar je het geld voor wilt gebruiken. De bank krijgt in ruil voor het bedrag dat wordt geleend een rente over het geleende bedrag. De rente en de afbetalingstermijn wordt van tevoren vastgesteld. Je weet dus meteen waar je aan toe bent.

Anders dan bij andere leningen wordt er geen onderpand gevraagd. Het inkomen en de kredietgeschiedenis geven vaak de doorslag bij het toekennen van de lening en het vaststellen van de hoogte van de lening. Over het algemeen zal een persoonlijke lening nooit meer dan €30.000 euro bedragen, maar er zijn gevallen bekend waar dit wel meer is. Dit komt echter niet vaak voor.

Een ander kenmerk van een persoonlijke lening is dat je het bedrag dat je kunt lenen meteen in handen krijgt. Dit gebeurd vaak via een overschrijving, maar het kan indien gewenst ook via een gewaarborgde bankcheck.

Enkele banken die een persoonlijke lening verstrekken

Er zijn verschillende banken te vinden die persoonlijke leningen verstrekken, mits je voldoet aan de vereisten die zij vragen. Een opsomming van de banken die persoonlijke leningen verstrekken zijn:

  • Cofidis

Codifis is een bank die stimuleert om zoveel mogelijk via het internet te regelen. In ruil voor het regelen van de lening via het internet krijg je een lage rente.  Je kunt bij deze bank een lening afsluiten van minimaal 5001 en maximaal 50.000 euro.


  • Cetelem

Bij Cetelem wordt je meteen geïnformeerd over het bedrag dat uiteindelijk terug betaald moet worden. Je komt dus niet voor nare verrassingen te staan en alles is helder. Bij deze bank kun je een persoonlijke lening nemen van minimaal 1200 euro en maximaal 75.0000 euro.


  • Hello Bank

Bij de Hello bank kun je een persoonlijke lening afsluiten van minimaal 1250 tot maximaal 35.000 euro tegen een aantrekkelijke rente.

Voordat je besluit een persoonlijke lening af te sluiten bij een bank is het belangrijk dat je je goed laat informeren over de voorwaarde van de bank. Op deze manier voorkom je dat je achteraf voor nare verrassingen komt te staan en weet je waar je aan toe bent. Hou altijd in je hoofd dat het lenen van geld je geld kost, maar de vraag is vaak hoeveel geld.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be