Een rechtsbijstandverzekering is een overeenkomst met een verzekeringsmaatschappij, waarin de maatschappij onder vele voorwaarden en een aantal uitsluitingen, de verzekeringnemer bijstaat in het rechtsverkeer. Wij vertellen u alles in dit artikel over een rechtsbijstandverzekering. Duidelijk, maar toch maar even terugkomen op de vele voorwaarden en aantal uitsluitingen. Dit komt vanwege het rechtsverkeer, de vele processen, de beroepen, de rechtsorganen en de verdachte zelf.

Deze verzekering is onverplicht en een stuk minder mensen in Nederland hebben deze verzekering. Dit omdat vele mensen natuurlijk niet in aanraking komen in het rechtsverkeer of dat u in een proces terechtkomt waar u bijgestaan moet worden door een advocaat. Toch kan het gebeuren en voor de zekerheid is daar dus een rechtsbijstandverzekering voor. Het bijstaan van het recht tijdens het rechtsverkeerd word verzekerd door deze verzekering.

Wanneer het moment erop aankomt dat u een dagvaarding in de bus krijgt wordt er meestal een rechtsbijstandverzekering afgesloten. Maar dit kan natuurlijk ook anders gaan op het moment dat u onverwachts wordt aangehouden en direct in de gevangenis terechtkomt voor verhoor. Dan gaat het natuurlijk anders met het afsluiten van een verzekering, maar dat is nog steeds mogelijk.

Een rechtsbijstandverzekering kan ook de kosten voor een advocaat dekken. Misschien denkt u nu: hoe zit dat? Er zijn daar verschillende vormen voor. Loon kan uitbetaald worden in kapitaal of natura. Bij een rechtsbijstandverzekering kunt u dus hier ook voor kiezen. De verzekeringsmaatschappij regelt het in feite meteen met uw advocaat om het op deze manier te declareren en wordt het eigenlijk verzekerd in natura.

 

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be