Wanneer je bij de bank een lening aanvraagt, is dit meestal om een huis of een pand te kopen. Je kunt ook een lening aanvragen om een huis te verbouwen. Als je een online lening aanvraagt, kan dit ook met een heel ander doel zijn.

Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen over waarom je de lening afsluit. Je hoeft alleen maar te laten zien dat het jou gaat lukken om het geleende bedrag zonder problemen weer terug te betalen, inclusief rente natuurlijk, want geld lenen kost immers geld. Het fijne is dat je meteen het geld uit kunt geven aan iets en dat je niet eerst nog hoeft te sparen en dus moet wachten tot je genoeg geld hebt. Er zijn verschillende redenen om een online lening aan te vragen. Lees snel verder om te kijken wat je allemaal kunt met zo’n online lening.

Investeren

Je kunt het geld van je online lening investeren, bijvoorbeeld in zonnepanelen. Dit is een hele slimme investering die ook nog eens goed is voor het milieu. Je kunt hiermee namelijk zelf je energie opwekken waardoor je maandelijks goedkoper uit bent. Wanneer je dan je zonnepanelen af hebt betaald, kan het zelfs zo zijn dat je geld terugkrijgt van de energieleverancier als je meer energie opwekt dan verbruikt. Op deze manier is die online lening ook zo weer terugbetaalt. Daarnaast heb je ook nog een een dubbel belastingvoordeel. De BTW kun je namelijk terugvragen en de rente van je online lening is ook aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Hoeveel geld je moet lenen voor zonnepanelen, hangt natuurlijk af van de hoeveelheid zonnepanelen die je aanschaft. Zonnepanelen gaan erg lang mee en zijn dus een goede investering. Hoe langer je erover kunt doen om de lening af te betalen, hoe lager het bedrag is dat je elke maand betaalt. Doordat zonnepanelen winst opleveren, kan het dus zo zijn dat je elke maand maar heel weinig te betalen. Daarnaast stijgt de waarde van je woning ook in waarde wanneer deze voorzien is van zonnepanelen. Je krijgt namelijk een beter energielabel omdat stroom via zonnepanelen beter is voor het milieu.

Bruiloft

Je bent dolverliefd op je partner en willen zelfs het huwelijksbootje instappen. Hartstikke leuk natuurlijk! Iets minder leuk is het prijskaartje dat aan de bruiloft hangt. Dit kan namelijk nogal prijzig zijn en niet iedereen heeft het geld hiervoor zomaar op zijn of haar rekening staan. Je kunt er dus voor kiezen om flink te sparen, maar dan kan het ook zijn dat het langer duurt voordat je kunt gaan trouwen. Wil je zo snel mogelijk gaan trouwen, maar heb je het geld nog niet bij elkaar gespaard, dan moet je concessies doen en dat wil je natuurlijk ook niet als het gaat om deze belangrijke dag. Kun je niet wachten en wil je zo snel mogelijk gaan trouwen? Dat kan gewoon als je online een lening aanvraagt.

De bruiloft is één van de mooiste dagen van je leven en daar wil je natuurlijk niet op besparen. En dat is ook helemaal niet nodig. Een bruiloft kost gemiddeld zo’n €15.000. Hoe duur het precies is, kun je natuurlijk voor een groot deel zelf beïnvloeden. Je kunt gewoon een online lening aanvragen waarmee jullie de bruiloft van jullie dromen kunnen hebben. Hierdoor hoef je ook niet lange tijd te sparen en kunnen jullie zo snel mogelijk gaan trouwen. Je hoeft natuurlijk niet het gehele bedrag te lenen als je dat niet wilt. Misschien hebben jullie al een heel deel bij elkaar gespaard, en gaat het alleen maar om de laatste loodjes. Met een online lening kun jij helemaal zelf beslissen hoeveel geld je leent en natuurlijk ook waar je het aan uitgeeft.

Rijbewijs

Heel veel mensen in Nederland hebben het, maar dit is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Een rijbewijs is natuurlijk hartstikke fijn om te hebben, maar helaas ook erg duur. Wil je rijlessen cadeau geven aan je kind of heb je een rijbewijs nodig voor een nieuwe baan? Dit kost al snel een paar duizend euro en dat is flink wat geld, zeker als je dit niet op je rekening hebt staan. Gelukkig kun je toch zonder zorgen een rijbewijs halen als je hiervoor een online lening afsluit. Je hoeft natuurlijk niet een autorijbewijs halen, maar je kunt ook een online lening afsluiten om een motorrijbewijs of een ander soort rijbewijs te financieren. Snel gedaan, hartstikke handig, en je kunt meteen beginnen met lessen.

Voertuig

Dit sluit natuurlijk naadloos aan met het vorige voorbeeld. Als je dan eindelijk je rijbewijs hebt behaald, wil je misschien ook wel meteen een nieuwe auto of een motor kopen. Ook hier hangt helaas weer een flink prijskaartje aan. Wil je een mooie motor kopen? Dit kost al snel zo’n €10.000,- als je voor een nieuw model kiest. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog allemaal speciale motorkleding aanschaffen, wat ook weer erg duur is. Je kunt ook een online lening afsluiten als je een nieuwe auto wilt kopen. Dit is vaak ook een investering en je hebt er jarenlang plezier van. Als je bijvoorbeeld kiest voor een elektrische auto, ben je een stuk duurder uit. Let er wel op dat je bij zowel een auto als een motor niet te hard rijdt en je netjes aan de regels houdt, anders moet je ook weer een lening aanvragen om alle boetes te kunnen betalen.

Reis

Heb je al jaren lang een bepaalde reis in je hoofd die je heel graag wil maken, maar waar het maar niet van komt? Dit kan zijn omdat je geen tijd hebt, eerst nog andere dingen wil doen of er simpelweg geen geld voor hebt. Uitstellen is zonde, want je weet nooit wat de toekomst brengt. Stel die droomreis daarom niet langer uit en financier hem door een online lening aan te vragen. Zo kun je de reis betalen of de vaste lasten die thuis doorlopen. Door een online lening aan te vragen, kun je op vakantie met een extra zakcentje en hoef je je dus helemaal niet zorgen te maken om de financiën waardoor je ultiem kunt relaxen en genieten van een heerlijke zorgeloze vakantie.