Stormschade is een schade die veroorzaakt wordt door harde wind en gaat meestal gepaard met onweer of regen waardoor er fikse schade kan ontstaan. Stormschade is een schade veroorzaakt door de natuur. U heeft hier dus zelf absoluut geen invloed op. Toch kan stormschade een enorme ravage met zich meebrengen.

De schade die storm kan aanbrengen beperkt zich meestal niet tot omgevallen bomen. Vaak raken daken beschadigd, ramen sneuvelen en is er sprake van veel materiële schade doordat spullen door de rondte vliegen. Stormschade wordt soms zelfs vergeleken met een ramp en dat is niet voor niets. Toch kunt u de financiële schade beperken door uzelf goed te verzekeren. Meestal kunnen huiseigenaren terecht bij hun opstalverzekering.

Wanneer er schade door storm is moet u zeker niet vergeten dat u eerst foto’s maakt van de schade voordat u uw verzekering belt. Het is erg belangrijk dat u bewijzen heeft dat u daadwerkelijk schade heeft geleden door de storm. Daarna kunt u uw verzekering bellen om de schade door te geven. Deze zal alles doornemen en bekijken en, indien gegrond, u de schade terug betalen. Wanneer u voor een verzekering kiest kunt u dus het best een extra verzekering tegen stormschade afsluiten. Natuurlijk zult u ook onderhevig zijn aan een eigen risico maar deze zal beduidend minder zijn dan wanneer u de gehele reparatie zelf moet bekostigen.

 

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be