In alle landen binnen de Europese Unie is een autoverzekering verplicht.

Dit zorgt ervoor dat mensen die een auto aan willen kopen niet alleen een financiering dienen af te sluiten voor het voertuig, maar worden eveneens opgezadeld met de kosten van een verzekering. Die verzekering zorgt er echter wel voor dat u, wanneer u betrokken bent bij een ongeval en wanneer u in uw recht bent vrijgesteld wordt voor het grootste deel van de kosten.

In principe is het zo dat een autoverzekering dan ook niet alleen verplicht, maar eigenlijk ook noodzakelijk is. Stel u voor dat u bij een ongeval zelf volledig zou moeten opdraaien voor de kosten. Zeker wanneer u over een vrij dure auto beschikt zou het nagenoeg onmogelijk zijn om al deze kosten zelf te kunnen dragen, zeker wanneer u ook nog eens een lening voor de auto in kwestie dient af te betalen.

WA-verzekering dekking

U heeft net een auto gekocht en dient er rekening mee te houden dat u verplicht bent om van zodra het kenteken op uw naam staat, over een verzekering wettelijke aansprakelijkheid te beschikken. Een WA-verzekering zorgt er immers voor dat u gedekt bent voor schade dat wordt aangericht tegenover derden. Hou er rekening mee dat een WA-verzekering dan ook geen vervanger is van een klassieke autoverzekering.

Een autoverzekering dekt immers de schade aan uw eigen auto, terwijl een WA-verzekering alleen de schade aan derden dekt. Een WA-verzekering staat er daarnaast voor bekend relatief goedkoop te zijn en het eigen risico volledig te dekken zodat u ’s nachts op beide oren kunt slapen. Het is dan ook in principe niet nodig hier nog een aanvullende verzekering voor af te sluiten, al kan dat wel verstandig zijn. Mogelijke uitbreidingen zijn bijvoorbeeld een verzekering die de schade aan inzittenden dekt. En er zijn nog meer uitbreidingen. Dit is ook afhankelijk van de verzekeraar bij wie u de verzekering af wilt gaan sluiten. Het is dus belangrijk om eerst te kijken welke dekkingen u belangrijk vindt en welke verzekeraars u aanspreken (op basis van deze wensen).

Als u dit doet, mede door het lezen van de artikelen op deze website, kunt u een betere keuze maken in het afsluiten van een WA-verzekering met de juiste dekking. We hopen u in ieder geval van de juiste informatie te kunnen voorzien op het gebied van verzekeringen. We hebben op deze website ook nog meer artikelen over andere financiële onderwerpen. Niet alleen over verzekeringen, verzekeraars en dekkingen, maar ook over leningen, het huren of kopen van bedrijfspanden of het inschakelen van een incassobureau voor een niet betalende opdrachtgever. Alles is erop gericht om de financiële wereld gemakkelijker voor u te maken en u daarbij te kunnen helpen als geslaagde ondernemer.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be