Een doorlopend krediet kent een aantal enorm grote voordelen, waar je eigenlijk wel gebruik van moet maken. In dit artikel vertellen wij je graag welke voordelen dit precies zijn. Ben je op zoek naar een doorlopend krediet? Dan heb je geluk, want wij geven je ook graag wat tips om een goede aanbieder van een doorlopend krediet te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders, waardoor het best lastig kan zijn om erachter te komen bij welke aanbieder je het doorlopend krediet moet afsluiten.

Comfort loan NL Image Banner 975 x 90

De voordelen
Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet spreek je met de geldverstrekker een maximum bedrag af dat je kunt lenen, bijvoorbeeld 5.000 of 7.500 euro. Meer dan dat je kan je niet lenen. Na het afspreken van het bedrag en het ingaan van het contract ben je vervolgens helemaal vrij om zelf te bepalen wanneer je geld opneemt. Dit kan twee weken later zijn, maar ook 6 maanden later. Kortom, je heb een stukje geld achter de hand waar je gebruik van kunt maken wanneer jij dat wil. Stel dat je een auto wilt kopen, ergens tussen nu en de komende 10 maanden, dan is een doorlopend krediet natuurlijk heel erg handig. Je kunt direct geld lenen op het moment dat jij het geld nodig hebt om de nieuwe auto te kunnen financieren.

Een ander voordeel is dat je pas begint met het aflossen van het krediet als je er gebruik van hebt gemaakt. Als je niks leent, maak je dus ook geen kosten. Pas als je geld opneemt (bijvoorbeeld 1.000 of 5.000 euro) begint het aflossen.

Bij welke geldverstrekker kan ik het beste terecht?
Een veel gestelde vraag is de vraag waar je het beste terecht kunt voor een doorlopend krediet. Er zijn zoveel verschillende soorten banken en geldverstrekkers, waardoor je soms niet meer weet bij wie je het beste terecht kunt. Er zijn twee belangrijke zaken waar je naar moet kijken om een goede geldverstrekker te vinden.

Het eerste punt is de kosten die je maakt bij een bepaald doorlopend krediet. Kijk goed naar de rente, hoe hoog is deze? Over het algemeen kan je stellen dat een doorlopend krediet met een hoge rente duurder is dan een doorlopend krediet met een lage rente. Natuurlijk gaat dit niet altijd op, want er kunnen ook hoge verbogen kosten bij een krediet komen kijken, denk hierbij aan afsluitkosten bijvoorbeeld. Vraag bij enkele geldverstrekkers een offerte op om na te gaan wat de totale kosten zijn die je gaat maken voor het doorlopend krediet.

Als je de goedkoopste geldverstrekker eenmaal hebt gevonden is er nog een ander belangrijk punt. Een geldverstrekker kan namelijk wel goedkoop zijn, maar kwaliteit is net zo belangrijk. Hoe kom je er nou achter wat de kwaliteit is van een geldverstrekker? Om hier achter te komen kun je het beste geldverstrekkers met elkaar vergelijken op basis van beoordelingen. Je kunt het beste de ervaringen van andere klanten bekijken en doorlezen. Gelukkig kun je tegenwoordig op het internet veel beoordelingen vinden. Om beoordelingen van een bepaalde geldverstrekker te vinden kun je een zoekmachine gebruiken en zoeken op de naam van de geldverstrekker + ervaringen of beoordelingen. Je kunt vervolgens lezen wat andere klanten van een geldverstrekker vinden. Zijn er heel veel negatieve ervaringen? In dat geval is het misschien verstandig om te kijken naar een andere geldverstrekker, met meer positieve klanten.

Een goed doorlopend krediet
Wij hopen dat je iets hebt gehad aan de tips die wij je zojuist hebben voorgelegd. Wij wensen je het allerbeste toe als het gaat om het vinden van een goed en goedkoop doorlopend krediet bij een geldverstrekker met kwaliteit.