De meeste Belgen hebben hun uitvaart verzekerd. Doet u dat niet? Dan zadelt u uw nabestaanden op met hoge uitvaartkosten. In het ergste geval moeten ze daarvoor een lening afsluiten. Naast dat iedere Belg natuurlijk gewoon een uitvaartverzekering zou moeten hebben, is het belangrijk deze op zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten. Waarom? Dat scheelt u aanzienlijk in de kosten! Want als u pas op oudere leeftijd een dergelijke verzekering afsluit, dan betaalt u maandelijks een hogere premie. Dat geldt dus ook voor uw kind. Hij/zij moet dan als het ware de jaren dat het onverzekerd was inhalen. Regel een aparte uitvaartverzekering voor uw kind(eren).Meeverzekeren op dezelfde polis

Laten meeverzekeren op dezelfde polis kan natuurlijk ook, maar zij kunnen de verzekering dan niet bij alle verzekeraars overnemen bij het bereiken van een bepaalde leeftijd. Een aandachtspuntje dus… Een goedkope verzekering sluit u al af voor plus minus 5 euro per maand.

Wat wordt verzekerd bij een uitvaart?

Wat dekt een uitvaartverzekeraar precies? Welke kosten worden door de uitvaartorganisatie vergoedt? Natuurlijk hangt de dekking in eerste instantie af van de uitvaartpolis. Bij een uitgebreide polis zijn meestal alle kosten van de uitvaart voor de uitvaartverzekeraar. Doorgaans worden in ieder geval de volgende kosten gedekt:

Een standaardkist
Het opbaren van de overledene
Een graf
Een koffietafel
De lijkwagen (ophalen van de overledene en vervoer naar het graf)
Een volgauto
Tot maximaal 100 rouwkaartenUitgebreidere dekking

Wenst u een uitgebreidere dekking? Dan betaalt u uiteraard maandelijks daarvoor ook een hogere premie. U kunt een uitvaart zo luxe en uitgebreid mogelijk maken als u wilt. Met een uitgebreidere polis krijgt u bijvoorbeeld een extra volgauto, een luxe kist incl. dragers en een uitgebreide koffietafel. Uiteraard kan u ook kiezen voor een sobere uitvaart waarbij u zelf de overledene verzorgt en opbaart, kiest voor een simpel graf/kist en de volgauto + dragers achterwege laat.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be