Ook voor een krediet is het dezer dagen meer dan normaal om vrijblijvende offertes aan te vragen.

Geld lenen doe je niet zomaar, de bewuste consument wil weten hoeveel hij moet afbetalen per maand en wat het kostenpercentage is. Want een afbetaling moet zo laag mogelijk zijn om op het eind van de maand wat meer geld in eigen handen te kunnen houden. Met hoge kosten die we allemaal moeten betalen is het meer en meer van belang geworden om te kunnen besparen, op eender wat.

NL PAT - Mensualites - October - 840x150

Een krediet aangaan is altijd voor een langere periode. De maandelijkse afbetaling is dan ook iets waar je serieus rekening mee moet houden. Elke maand moet je zorgen dat het geld op je rekening staat zodat het met domiciliëring terug van je rekening kan gehaald worden. Heb je eens niet voldoende dan kan de bank daar sancties aan vastkoppelen en moet je de gevolgen dragen. Het komt vaak zo ver niet, maar toch iets om in het achterhoofd te houden. Daarom ook dat je het best offertes vraagt vooraleer je verder gaat om het krediet aan te vragen.

Het is een kleine moeite om enkele offertes aan te vragen, want dat kan je al via het internet doen. Via elke website van een bank kan je dit aanvragen. Het bedrag ingeven en termijn van afbetaling en je hebt eigenlijk al een berekening van het krediet. Je ziet zelfs de kosten en JKP vermeld staan. Banken zijn altijd verplicht kosten bij een simulatie of offerte te vermelden. Dit is wettelijk zo bepaald. Bekijk dat dus allemaal goed en vergelijk dat met andere banken. Eens je de laagste kosten bij een krediet hebt gevonden kan je de aanvraag in gang zetten.

Een bank zal nog beslissen of ze je wel een krediet zullen toestaan. Aan de hand van je inkomsten en uitgaven zulle n ze berekenen wat jouw mogelijkheden zijn. Je hebt dus best een voltijdse job vooraleer je een krediet gaat aanvragen. Hoe minder inkomsten je kan overhouden hoe lager het bedrag je maandelijks kan afbetalen. Voor een bank is het altijd zaak om het risico in een klant zo laag mogelijk te houden. Want zij willen zekerheid dat je alles kan terug betalen.

Ben je nog graag in contact met de bankbediendes en heb je wat tijd over, dan kan je steeds enkele bankkantoren bezoeken en daar een offerte laten opstellen. Het zal je heel wat meer tijd in beslag nemen, maar misschien werkt dat net beter in jouw geval om de informatie in een gesprek te horen. Iets lezen op het internet kan handig zijn, maar als je een belangrijke regel niet gezien hebt dan weet je niet hoe alles in mekaar zit. Welke manier je ook kiest, zolang je op het einde van rit enkele offertes in handen hebt, heb je je doel wel bereikt.

Persoonlijke lening Image Banner 728 x 90