Een auto gaat een aantal jaren mee. Waarom zou u dan eenmalig een groot bedrag betalen? Met een autolening kunt u het bedrag verdelen over een aantal jaren. Het is wel goed om ervoor te zorgen dat de levensduur van uw auto langer is dan de looptijd van de lening. Het is niet fijn om nog geld te moeten betalen voor een auto die het niet meer doet. Er zijn twee soorten autoleningen en er zijn meerdere bedrijven die dit soort leningen aanbieden.

Soorten autoleningen

Er zijn twee soorten autoleningen, namelijk de persoonlijke autolening en het doorlopend krediet. Als u veel zekerheid wilt, kunt u het beste kiezen voor een persoonlijke autolening. Het te lenen bedrag, de looptijd, de rente en de hoogte van de afbetaling per termijn staan vast. Met een doorlopend krediet is alles een stuk vrijer en loopt u dus ook meer risico. Hierbij wordt alleen afgesproken hoeveel u maximaal kunt lenen en hoeveel u minimaal moet afbetalen per termijn. De rente en de looptijd van de lening zijn niet vastgesteld. U kunt meerdere malen geld opnemen tot de limiet. Als u een gedeelte heeft terugbetaald, kunt u dit weer opnemen. De rente van een doorlopend krediet ligt vaak een stuk lager.

Bedrijven die autoleningen aanbieden

Een autolening kunt u afsluiten bij een bank of een particulier. Bij een bank betaalt u meestal een hogere rente en u kunt dus beter kiezen voor een particuliere financier. Veel mensen die een autolening willen afsluiten kiezen voor Buyway of cofidis. Hier kunt u vrijblijvend een gratis offerte aanvragen.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be