Eerst en vooral zal je willen weten wat een ecolening is. Een ecolening is een lening die je afneemt bij een bank om je woning te verbeteren.

Dan gaat het hier specifiek om verbeteringen die ook het milieu positief beinvloeden. Dus renoveren en nieuwe vensters plaatsen die beter isoleren. Spouwmuur isolatie, dakisolatie zijn ook twee voorbeelden die goed zijn voor het milieu. Jij moet minder stoken om je huis warm te krijgen.

Ecoloan NL 728x90

Dezer dagen hoor je niets anders meer dan dat je je woning moet isoleren. Je krijgt premies van de overheid en soms van de stad waar je woont, dus dan kan het al interessant zijn. Maar om je kosten te beperken kan het ook voordelig uitkomen. Want met bijvoorbeeld je dak te isoleren kan je heel wat geld besparen. De warmte vliegt niet zomaar naar buiten, maar blijft in je woning hangen. Zo moet je de thermostaat niet hoger zetten als het wat kouder aan het worden is. Maar kan je blijven genieten van een aangename warmte in je woning. Hetzelfde met spouwmuur isolatie en nieuwe ramen. Die twee zaken isoleren ook nog eens goed zodat je woning de nodige warmte kan behouden.

In België staan nog veel woning die geen enkele vorm van isolatie hebben. Omdat dit beter is voor het milieu wil de overheid dit ondersteunen met premies. Maar vooraleer je die premie kan ontvangen moet je wel eerst zelf de uitgave doen om de isolatie te laten plaatsen. Heb je zelf niet de nodige middelen op je bankrekening staan, dan kan je een ecolening aanvragen in een bank. Als je eerst wil weten wat dit maandelijks zal kosten kan je een lening simulatie uitvoeren. Even snel online gaan en enkele cijfers ingeven. Hoeveel je wil lenen en op welke termijn je wenst terug te betalen. Op basis van die gegevens kan je al te weten komen hoeveel de ecolening je zal kosten. En of je daarmee ook alle kosten kan betalen. Nieuwe ramen, spouwmuur en dakisolatie kosten snel al meer dan tienduizend euro. Dus weet waar je aan begint het is een kostelijke investering.

Eco Credit 840x150 NL

De ecolening is een naam die je misschien nog niet zo vaak hebt horen vallen, maar is wel een dienst die banken al enige tijd aanbieden. Met de hogere eisen om een beter klimaat te hebben moet iedereen zijn steentje bijdragen. Jij als bewoner van een huis of appartement kan daarbij meehelpen en alles zo goed mogelijk isoleren. Je hoeft natuurlijk niet alles in één keer te doen. Aangezien het over grote bedragen gaat doe je het best stap voor stap. Maar als je dan toch leent, dan kan je misschien een beter JKP bekomen door ineens meer te lenen. Dat is een keuze die jij zelf moet maken uiteraard. Laat het gezond verstand de keuze maken, zorg dat je de ecolening ook nog kan terug betalen. Er moet een goede balans blijven tussen inkomsten en uitgaven. Als je dan kan beginnen met een ecolening aan het isoleren van je woning, dan ben je klaar voor de toekomst.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be