In België is de huwelijkslening een redelijk bekend fenomeen. Bij onze noorderburen is de trouwlening of trouwkrediet nauwelijks bekend.
Gaat u binnenkort trouwen en kan u daarbij wel wat financiële bijstand gebruiken? Vraag dan een huwelijkslening aan. Dit is in feite gewoon een persoonlijke lening of een lening op afbetaling. Deze koppelt u aan de kosten van uw trouwerij. Sluit uw huwelijkslening af bij Cetelem
Wat mag u financieren met de huwelijkslening?
Als u gaat trouwen, dan komen daar veel kosten bij kijken. Zo moet u een zaal of locatie afhuren, trakteert u uw gasten in de middag en avond met een lekkere lunch en maaltijd en moeten de bruidegom en bruid natuurlijk feestelijk gekleed zijn. Dit alles kan u financieren met een lening op afbetaling. Een huwelijkslening dus.
Bij wie kan u een trouwkrediet aanvragen?
U kunt een trouwkrediet aanvragen bij een willekeurige bank of kredietverstrekker. Probeer wel altijd eerst een goede vergelijking te maken tussen het aanbod van banken en kredietverstrekkers onderling. Men rekent namelijk nogal verschillende kosten voor dergelijke leningen. U kunt zo vele honderden euro’s besparen op een huwelijkslening. Voor een huwelijkslening kunt u lenen tot enkele duizenden euro’s. De maximale looptijd is meestal 120 maanden maar meestal daaronder. Kleinere bedragen moet u sneller terugbetalen dan grotere leenbedragen. Aanbieders moeten zich namelijk ook bij huwelijksleningen gewoon houden aan de regels omtrent consumptieve kredieten. Het is maar dat u het even weet…
Is er een waarborg nodig?
U hoeft bij deze geldleningen geen waarborg aan te bieden. Dat is wel het geval bij veel leningen voor andere doeleinden.
Maandelijks een vast bedrag aflossen
Omdat de lening die u afsluit voor uw huwelijk in feite een persoonlijke lening of een lening op afbetaling is, lost u ook maandelijks een vast gedeelte van het leenbedrag af. De rentevoet staat vast. Deze varieert dus niet. Dat is in het voordeel voor u. Zo weet u exact wanneer de trouwlening weer is terugbetaald en u weer schuldenvrij bent.
Is een huwelijkslening afsluiten verstandig?
Niet altijd is deze lening even verstandig om af te sluiten. U zit daarna wel vast aan een lening. U stapt dus met schulden uw huwelijksbootje in. Is dat verstandig? Kunt u niet beter eerst sparen en dan pas trouwen? U kunt ook een kleine huwelijkslening afsluiten en proberen om geld te besparen op het afhuren van een locatie. Of geef wat minder geld uit aan een trouwjurk en trouwpak.