Als je geld wilt lenen, hoef je tegenwoordig niet meer per se naar de bank. Je kunt namelijk ook gewoon via het internet een lening afsluiten.

Dit is hartstikke handig en ook nog eens betrouwbaar. Het is dus niet meer nodig om voor een lening naar de bank te gaan om deze aan te vragen, maar het kan ook gewoon vanaf de bank in je woonkamer. Tegenwoordig doen we bijna alles online, dus waarom niet ook online geld lenen? Lees snel verder om te kijken wat je allemaal moet weten voordat je een online lening afsluit.

Online lenen

Iedereen kan online lenen. Het is namelijk gewoon een lening die je online aanvraagt. Dit hoeft dus niet per se bij een bank, maar dat kan wel. Je kunt echter ook een online lening aanvragen bij een onafhankelijke verstrekker. Op kredietje.be vindt u onafhankelijke informatie. De grootte van zulke online leningen hangen af van het bedrijf waar je een lening afsluit. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen, je huis renoveren of een nieuwe auto kopen? Dan kun je hiervoor een online lening aanvragen. Er zijn verschillende leningen die je af kunt sluiten. Zo heb je bijvoorbeeld een lening op afbetaling, een persoonlijke lening en een hypothecair krediet. Verder kun je ook nog kiezen voor een lening op afbetaling voor wagens en een lening op afbetaling voor verbouwingswerken. Zo is er dus altijd een lening die goed bij jou past.

Een online lening afsluiten

Zo’n online lening kun je heel eenvoudig afsluiten via kredietje.be. Dit is een financiële partner die fungeert als onafhankelijke adviseur die je honderd procent kunt vertrouwen. Zij geven je alle advies en uitleg dat je maar nodig hebt op elk vlak van een lening. Dankzij kredietje.be kun jij een zo goedkoop mogelijke lening afsluiten en ben je dus het voordeligste uit, door het onafhankelijke advies. Als u liever niet de lening online aan wilt vragen, kan dit natuurlijk ook telefonisch, per post of zelfs per fax. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om gewoon langs te komen op kantoor om op deze manier een lening af te sluiten.

Verder moet je natuurlijk wel je gegevens invullen en vertellen hoeveel geld je precies wilt lenen. Er wordt dan voor jou berekend hoeveel je maandelijks af moet betalen, zodat je meteen weet wat de kosten zullen zijn en of je dit financieel aan kan. Je kunt dit van tevoren altijd testen op de website. Zo weet je zeker dat je de een lening van het juiste bedrag afsluit. Vervolgens moet je lening goedgekeurd worden. Dit doet de kredietverstrekker samen met de Nationale Bank van België. Zij gaan dan kijken of je niet nog ergens schulden open hebt staan. Daarnaast wordt er ook gekeken naar je inkomen en of je op basis daarvan in staat bent om de lening zonder problemen terug te betalen. Tot slot moet de verzekeraar van de kredietverstrekker ook nog akkoord gaan met de lening. Als dit het geval is, dan zal het geleende bedrag binnen de kortste keren op je rekening staan!

Afbetalen

Hoe het afbetalen van je online lening gaat, kun je zelf kiezen. Je kunt namelijk kiezen of je maandelijks een bepaald bedrag aflost, of dat het je betaalt via een bestendige opdracht. Dit houdt in dat het geld elke maand automatisch over wordt geschreven en dat je dus automatisch betaalt.

Veiligheid

Online een lening aanvragen was nog nooit zo veilig als dat het nu is. Als je gegevens worden goed beveiligd. Zo kan niemand bij jouw gebruikersnaam, wachtwoord of andere persoonlijke gegevens, behalve jijzelf. Verder krijgen alleen maar de medewerkers die jouw zaken behandelen inzage in deze gegevens. Je kunt dus met een gerust hart een online lening afsluiten, want jouw gegevens zijn helemaal veilig.

Geld lenen kost u ook geld

Houd er echter wel rekening mee dat geld lenen je ook altijd geld kost. Als je een lening afsluit, betaal je hier namelijk rente over wanneer je de lening weer terugbetaalt. Mocht je bijvoorbeeld een lening afsluiten van €8000,- dan is het niet zo dat je ook €8000,- terugbetaalt. Je moet dan een bepaald bedrag aan percentage bij deze lening optellen die je ook nog terug moet betalen. Hoe hoog dit percentage precies is, verschilt per lening. Daarnaast verandert dit percentage regelmatig. Let hier dus goed op wanneer je een lening af gaat sluiten. Reken goed uit hoeveel je precies kwijt bent aan rente. Op deze manier voorkom je namelijk dat je tijdens het afbetalen van je lening voor onverwachte kosten komt te staan die je in de problemen kunnen brengen.