Heeft u een laag inkomen maar zou u wel dolgraag een woning willen kopen? Misschien kan u dan een woonkrediet afsluiten bij het Vlaams Woningfonds. Dit Woningfonds verstrekt namelijk sociale (hypothecaire) leningen aan huishoudens die leven van een minimaal inkomen. De sociale kredieten kunnen voor de volgende leendoelen worden aangevraagd:

• voor de aankoop van een woning (of overname van sociale huurwoning);
• ter voorkoming van verkoop van een woning;
• voor verbetering, renovatie of aanpassing van woningen;

Welke voorwaarden gelden voor het woonkrediet van het Vlaams Woningfonds?

Het grote voordeel van de hypothecaire kredieten van Het Vlaams Woningfonds is dat u zeer goedkoop geld leent. Een ander voordeel is natuurlijk dat u alleen bij dit Woningfonds nog kans maakt op een woonkrediet indien u een laag inkomen heeft. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om kans te maken op dit krediet.

Voorwaarden1. U kan alleen een woonkrediet krijgen van het Vlaams Woningfonds als de woning waarvoor u het krediet nodig heeft in het Vlaamse Gewest ligt.
2. Het netto belastbaar inkomen mag niet het maximum overschrijden. Het minimum netto belastbaar inkomen is €9.254.
3. Totdat de overeenkomst door beide partijen is ondertekent, mag u géén gedeeltelijke of volledige eigenaar zijn van een extra woning of bouwgrond.
4. Uiteraard moet u voldoende draagkrachtig zijn om de maandelijkse aflossingen te kunnen betalen.

Het aanvragen en afsluiten

Hoe vraagt u dit speciale krediet aan? U kan telefonisch een afspraak maken met het Vlaams Woningfonds. U spreekt dan af in één van de kantoren van dit fonds. Neem in ieder geval altijd de volgende documenten mee, indien mogelijk:
• De laatste aanslagbiljet die u heeft ontvangen;
• Identiteitskaart;
• Neem in ieder geval 6 actuele (6 laatste) inkomensfiches mee;
• Ook van de personen die mede met u dit krediet aanvragen;
• Een kostprijsraming (indien u werkzaamheden laat uitvoeren) en/of alle woninggegevens voor een woning die u aankoopt.

Hoeveel geld kan u lenen?

Wat is de hoogte van het woonkrediet? Hoeveel kan u lenen? Het Woningfonds verstrekt woonkredieten met bedragen tot honderd procent van de woningwaarde, de aankoopprijs of die tot honderd procent de renovatiewerken dekken.

Rente

Op dit moment is de rentevoet 2%. Het maakt daarbij niet uit door hoeveel personen het krediet wordt aangevraagd. Ook de ligging van het huis en de hoogte van uw inkomen maakt geen verschil. Men betaalt dus altijd 2% rente. Deze rente staat tijdens de gehele looptijd vast.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be