Welke lening is nou eigenlijk geschikt als fietslening? Veel kredietaanbieders bieden een fietslening aan. Maar eigenlijk bestaat deze lening niet echt. Het is gewoon een lening op afbetaling.

Een soort persoonlijke lening dus. Met de fietslening kunt u in ieder geval een fiets financieren. Meestal kan u bepaalde accessoires ook mee laten financieren zoals een fietscomputer, kleding en andere fietsuitrusting. Mensen vragen een fietslening aan om de kosten van deze uitgave te kunnen spreiden over een aantal maanden.

Lenen voor fiets bij Cetelem

Cetelem is in België wat ons betreft dé kredietverstrekker bij wie u zou moeten aankloppen voor een fietskrediet. Bij hen kunt u allerlei soorten fietsen laten financieren. Van een elektrische fiets tot een mountainbike of racefiets. En u kunt extra geld lenen voor accessoires zoals fietskleding, helm, verlichting of andere spullen. Ook een fietsverzekering kunt u bij hen goedkoop afsluiten. U leent al vanaf een rente van 2,99% JKP.

Fietslening Cetelem

Verplaats u goedkoop per fiets dankzij de lening op afbetaling

De lening op afbetaling is een leensoort die als fietslening zeer geschikt is. U weet immers hoeveel de uitgave u in totaal kost. Daarom kunt u het beste een lening afsluiten met een vaste rente, looptijd en aflossing.

Financiering voor elektrische fiets erg populair

Nooit eerder werden er zoveel leningen voor elektrische fietsen aangevraagd. En wist u dat tegenwoordig de helft van de fietsen die verkocht worden elektrisch is? En niet alleen elektrische plooifietsen zijn in trek. Ook elektrische mountainbikes gaan als warme broodjes over de toonbank. Met het groeiende aanbod neemt ook het aantal aanbieders van fietsleningen enorm toe.

Goedkoop lenen voor een fiets

Steeds meer kredietverstrekkers bieden een fietslening aan. Dat is goed nieuws voor de consument. Zij kunnen daarom eenvoudiger leningen met elkaar vergelijken. Hoeveel een lening voor een fiets kost, dat hangt natuurlijk grotendeels af van de kostprijs van de fiets zelf. Wellicht kan u zelfs nog geld besparen op een lening door dezelfde fiets bij een andere aanbieder goedkoper aan te schaffen? Een elektrische fiets heeft als voordeel dat u weinig rekening hoeft te houden met verplichtingen die wel gelden voor motorvoertuigen. Zo hoeft u in de meeste gevallen zich niet in te schrijven bij de Dienst Inschrijving Voertuigen. Tot nu toe is dat alleen verplicht voor een speedpedelec. Deze moet u namelijk van een kentekenplaat voorzien. Verstandig is het wel om een fietsverzekering af te sluiten!

Fietsverzekering

Voor ondernemingen kan het erg interessant zijn om een fiets te kopen. Voor hen zijn er bepaalde mogelijkheden die financieel interessant zijn. Ook voor werknemers kan een lening afsluiten voor een fiets lonend zijn. Zij komen immers in aanmerking -vermits ze fietsend naar het werk gaan- op een fietsvergoeding tot 0,23 eurocent per km, belastingvrij.