Al eerder hebben we een blog gewijd aan manieren om als ondernemer aan geld te komen. Aangezien er bij zelfstandigen behoefte is aan meer duidelijkheid hierover, hebben we nogmaals een blog geschreven met daarin handige tips en adviezen zodat u straks gemakkelijker aan extra kapitaal kunt komen. Daarbij wijzen we u niet alleen op de voordelen van de leenvormen maar bespreken we ook zeker de nadelen met u.

Comfort loan NL Image Banner 728 x 90

Optie 1: De ‘ouderwetse’ lening bij de bank

We kunnen er natuurlijk niet omheen: Geld lenen bij de bank is de meest logische manier om als ondernemer aan kapitaal te komen…. Maar het kan voor consumenten misschien wel de meest eenvoudige route zijn, voor zelfstandigen is dat zeker niet zo. Banken verstrekken veel minder snel leningen aan eenmanszaken als voorheen.

Optie 2: Kredietverstrekker

Iets meer kans op een zakelijke lening maak je bij een kredietverstrekker in plaats van bij je eigen bank. Dat kan een voordeel zijn. U kunt de rentetarieven eenvoudig online met elkaar vergelijken. We raden u aan om uitvoerig de modaliteiten van de contracten te controleren. Zet nooit bij de eerste de beste aanbieder een handtekening.

Santander krediet

Optie 3: Rekening courant

Wel eens gehoord over de rekening courant? Daarmee wordt aangegeven wat vennoten en de vennootschap elkaar schuldig zijn. Met andere woorden: U kan als vennoot via deze rekening via uw vennootschap de beschikking krijgen over een geldbedrag. Maar daarover bent u natuurlijk wel een rente verschuldigd.

Optie 4: Gebruik maken van subsidie

Een beetje flauw is dit misschien wel, want een subsidie is natuurlijk geen lening. Toch kan u als zelfstandige op deze manier kapitaal binnenhalen. Geinteresseerd in de mogelijkheden? Kijk dan eens op de website Agentschapondernemen.be.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be