In bepaalde gevallen is het handig wanneer je met spoed geld kan lenen. Bijvoorbeeld omdat je plotseling extra kosten krijgt en je geen spaargeld hebt om een rekening te kunnen betalen. Is met spoed geld lenen nog mogelijk? En hoe zit dat wanneer je een negatief krediet registratie hebt? Met haast geld lenen zonder dat er een krediet toetsing toetsing door de kredietverlener wordt gedaan kan tegenwoordig nog steeds. Ondanks dat de economische crisis kredietverstrekkers voorzichtiger heeft gemaakt. Door deze crisis, die gelukkig voor vrijwel iedereen niet meer merkbaar is, zijn er nog steeds huishoudens die het lastiger hebben gekregen. Zij hebben vaak geen spaargeld om onverwachte kosten zelf te kunnen dragen. Wanneer jij in een soortgelijke situatie zit maar wel over een vast inkomen beschikt, is het in bepaalde gevallen mogelijk om met spoed geld te lenen.

Spoedlening afsluiten

Is je bankrekening maar schaars gevuld en is er een omstandigheid waardoor je genoodzaakt bent om geld te lenen? Klop dan altijd eerst aan bij familie of vrienden. Wanneer zij wel eventjes geld kunnen missen, is dat de meest veilige en goedkope oplossing. Maak daarover echter wel hele duidelijke afspraken. Zet alles op papier en spreek af wat bijvoorbeeld de bedragen zijn die je maandelijks weer aflost. Is je familie of zijn je vrienden niet in staat om geld uit te lenen, dan kan je een flitslening afsluiten. Op dit moment zijn er nog een aantal aanbieders van deze leningen in Belgie actief.

Wat is een spoed- of flitslening precies?

Dit zijn leningen met een zeer verkorte looptijd. Het verschil met consumptieve kredieten is dat deze leningen meestal binnen 3 tot 4 weken weer afgelost moeten zijn. De aanbieders vragen een vaste vergoeding per afgesloten lening. In rentepercentages omgerekend kan dit oplopen tot wel 15% rente, zonder dat hierbij extra kosten voor het afsluiten worden meegerekend. Een minilening sluit je doorgaans al binnen een dag af, mits je de benodigde gegevens bij de hand hebt. Deze aanbieders doen meestal geen krediet-check, waardoor het mogelijk is om snel geld te lenen, ook als je een negatieve krediet-registratie hebt. Los je de lening niet binnen de looptijd af, dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Maak nooit zomaar gebruik van deze leenvorm

Een minilening sluit je af als je er zeker van bent dat je het geld binnen de vooraf afgesproken termijn kan terugbetalen. Ben je er niet zeker van of dat je gaat lukken, sluit dan ook geen minilening af. Je werkt jezelf daarmee in de nesten. Deze kleine leningen sluit je af wanneer je het geld kan terugbetalen maar op het moment even niet over de financiële middelen beschikt om een onverwachte rekening te kunnen betalen. Mensen die minileningen aanvragen, doen dit bijvoorbeeld om een nieuwe wasmachine of een verkeersboete te kunnen betalen.

Hoe sluit je een spoedlening zonder bank af?

Hoe sluit je een spoedlening af? En hoe kan je er zeker van zijn dat de aanbieder geen BKR controle uitvoert? Voordat je op zoek gaat naar een aanbieder, is het verstandig om nog even een aantal zaken op een rij te zetten. Een spoedlening sluit je altijd online af en doorgaans kan je niet meer lenen dan €400 tot €500 per aanvraag. Het geld staat meestal, nadat de aanvraag goed is gekeurd, al binnen een paar minuten op de rekening. De leningen hebben een looptijd van maximaal 4 weken. Houd er rekening mee dat partijen die met spoed geld overmaken, hier meestal een extra vergoeding voor vragen. Met spoed geld lenen is daarom erg duur. Je vraagt online de lening aan en meestal doorloop je dan een aantal vragen. De meeste verstrekkers vragen om een recente loonstrook, een bankafschrift en om extra gegevens zoals je leeftijd en woonadres. Je ontvangt een aantal bevestigingsberichten (meestal per sms) en als alles klopt, wordt het geld naar je rekening overgemaakt.

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be