Geld lenen voor een nieuwe motor of voor een occasion is heel goed mogelijk met de lening op afbetaling.

Dit is dé perfecte leensoort voor de financiering van uw motor. Waarom wij denken dat dit de beste motorlening is, dat leggen we verderop dit artikel nog uit. Geld lenen voor een motor is eigenlijk hetzelfde als het afsluiten van een autolening. De meeste autoleningen kan u dan ook prima aanvragen voor de motor die u wilt kopen.

Geld besparen op uw motorlening

Het klinkt natuurlijk erg logisch als we schrijven dat we het u aanraden om geld te besparen op uw motorlening. Een lening voor een motor afsluiten is vaak nodig bij duurdere motoren. Probeer altijd te onderhandelen over de motorprijs. Net zoals bij auto’s is dat ook zeker mogelijk bij motors.

Lening op afbetaling als lening voor motoren

Ga bij voorkeur op zoek naar een lening op afbetaling. Dit is een persoonlijke lening. Een groot voordeel van deze leensoort is dat het u veel duidelijkheid verschaft en daarnaast is het één van de meest veilige vormen van lenen. Van te voren spreekt u af hoeveel geld u leent. Het leenbedrag wordt in één keer aan u overgemaakt. Naast het leenbedrag spreekt u af in hoeveel termijnen u de lening mag aflossen. Dit is de duurtijd (looptijd) van de lening op afbetaling. Aan de duurtijd moet u zich houden. Daarnaast leent u tegen een vaste rentevoet. Dit heeft als voordeel dat u van te voren weet hoeveel de lening u in totaal kost! Iedere maand betaalt u exact hetzelfde bedrag aan aflossing en rente.

Motor Lening van Cetelem

Extra geld bijlenen voor motorverzekering en motoruitrusting soms mogelijk

Afhankelijk van uw inkomen, uw gezins- en woonsituatie, eventuele openstaande leningen en de prijs van uw motor, kunt u tot 100% van de aankoopprijs lenen. Soms is het zelfs mogelijk om iets meer geld te lenen voor een motor (bijvoorbeeld 105% of 110% van de aankoopprijs). Daarmee krijgt u de mogelijkheid om direct de kosten van de motorverzekering te betalen. Maar u kunt met dit extra bestedingsbedrag ook de noodzakelijke motoruitrusting financieren zoals een helm, motorkleding, et cetera. Vergelijk de kredietmaatschappijen dus ook op deze voorwaarden; of u tot 110% van de aankoopprijs kan lenen.

Bij wie motorlening afsluiten België?

Geld lenen voor een nieuwe of gebruikte motor kan in principe bij alle leenbanken. Bij de ING bijvoorbeeld, of bij BNP Paribas, Dexia of KBC. Maar vergeet ook niet de iets kleinere kredietmaatschappijen zoals Cetelem en Cofidis. We raden u aan om geen algemene lening af te sluiten. Met een specifieke lening bent u vaak goedkoper uit. Dit kan ook een autolening zijn.

Motorleningen vergelijken

Bereken bij een aantal Belgische kredietverstrekkers uw JKP (Jaarlijkse Kostprijs) en leg deze naast elkaar. Natuurlijk is het belangrijk om bij motorleningen vergelijken op de rente te letten. Maar minstens zo belangrijk zijn de voorwaarden:

  • Mag u de lening in de toekomst sneller aflossen en boetevrij?
  • Bent u verplicht om zich bij dezelfde kredietaanbieder te laten verzekeren?
  • Kan u onderhandelen over de rentetarieven?
  • Kunt u eventueel tot 110% van de kostprijs van de motor financieren?
Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be