Veel mensen vinden particulieren die leningen aanbieden niet betrouwbaar. Banken zijn veel bekender en staan vaak goed aangeschreven. Toch is het lenen bij een bank ook niet altijd verstandig. Stel dat een bank failliet gaat en u heeft een lening afgesloten en bij dezelfde bank heeft u een spaarrekening waar geld op staat. Als de bank failliet gaat, wordt uw lening (deels) betaald met uw spaargeld. Dan heeft u ineens geen spaargeld meer. Daarnaast betaalt u vaak een hogere rente bij een bank dan bij een particulier. Veel mensen vertrouwen particulieren niet, maar de gevaren kunt u zelf wegnemen.Afsluitkosten

Sommige kredietverstrekkers willen dat u afsluitkosten betaalt. Hier moet u nooit mee akkoord gaan. Dit zijn meestal oplichters en nadat u een bepaald bedrag heeft betaald hoort u niets meer van ze. Kies dus nooit voor een financier waarbij u afsluitkosten moet betalen.

Geld lenen van een particulier zonder gevaren

Er zijn een aantal onbetrouwbare particulieren actief, maar er zijn er ook genoeg die wel te vertrouwen zijn. Als u een betrouwbare kredietverstrekker heeft gevonden, bent u vaak voordeliger uit dan bij een bank. Maar hoe kunt u er nu voor zorgen dat u geen risico loopt als u een lening afsluit zonder bank? Hiervoor hoeft u enkel referenties over het bedrijf op te zoeken op internet. Als er genoeg positieve en geen negatieve referenties over een kredietverstrekker te vinden zijn, is dit bedrijf zeker te vertrouwen! Zo is Kredietpartner een financier die 100% te vertrouwen is. Naast het zoeken naar referenties is het ook goed om het contract in zijn geheel goed door te lezen. Dan weet u namelijk zeker dat u niet zonder het te weten akkoord gaat met extra kosten. Als u dus geen afsluitkosten betaalt, referenties zoekt op internet en het contract goed doorleest, weet u zeker dat u geen gevaren loopt bij de kredietverstrekker!

Krediet - Geld lenen - Lenen - kredietje.be